15 oktober 2021

Kompetens för Asbestsanering

Asbest är mineralfibrer som är så små att de kan tränga sig in på kroppen genom inandning

Att få in damm med asbestfibrer i lungorna är farligt och kan leda till flera allvarliga sjukdomar. På grund av det farliga ämnet får inte vem som helst arbeta med asbest. Enligt Arbetsmiljölagen krävs det en viss speciell utbildning för att kunna få utföra asbestsanering. På UAMS har vi personal som är certifierade och godkända från byggnadsindustrins yrkesnämnd. Detta innebär att vi har personal i företaget med rätt kompetens för att kunna utföra asbestsanering 

Fakta om asbest 

Asbest är i dagsläget förbjudet, däremot har det använts i en stor mängd byggnadsmaterial fram till 70-talet på grund av sin slittåliga egenskap. Innan en renovering kan utföras är det viktigt att veta om byggnaden är drabbad av asbest. Om det skulle vara så att det finns misstankar om att materialen i byggnaden är drabbad av asbest ska alltid en provtagning tillämpas. När man bearbetar eller river ner material som innehåller asbest kan asbestfibrer frigöras. Fibrerna som sedan svävar kan sitta kvar i luften väldigt länge, på grund av att de är så lätta och tunna.  

Rätt utrustning för sanering av asbest 

Alla vår personal måste alltid använda sig av speciella masker med ett speciellt filter, när de utför asbestsanering. Utrustningen är till för att de ska kunna skydda och förhindra allvarliga sjukdomar. Asbestfibrer hamnar även efter en viss tid på marken och för att göra sig av med den använder vi en speciell dammsugare med ett filter som är speciellt framtaget för att filtrera asbestfibrerna. 

Sanering av asbest 

Vi på UAMS har en omfattande kompetens på hur man kan utföra säkra asbestsaneringar och vi hjälper alla våra kunder för att de ska kunna känna sig säkra och trygga i sina hem. Tveka inte på att höra av dig till oss om det skulle vara så att du behöver hjälp med asbestsanering. 

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight