25 februari 2020

Viktigt att undvika att köpa mögelhus

Att bo i ett hem med mögel är negativt ur flera aspekter. När man ska köpa ett nytt hus är det därför viktigt att man är säker på att det inte finns problem med fukt och mögel i den fastighet man har tänkt att köpa. Detta görs med en besiktning av huset.

Hur upptäcker man dolda fel

Läs mer också här om utredning och mögelteknisk besiktning

Besiktning inför ett husköp

När man ska köpa ett hus finns det alltså anledning att undvika att köpa ett sjukt hus, alltså ett hus som exempelvis har problem med fukt och angrepp av mögel. Mögel har först och främst en negativ påverkan på det material som är angripet. För att åtgärda möglet kan det bli aktuellt med saneringar samt byte av byggnadsmaterial, vilket är en kostnad som man säkerligen vill slippa.

Att bo i ett hem med mögel kan också i vissa fall vara negativt för dem som bor i huset. Vissa människor påverkas negativt av mögel och några hälsobesvär som ibland kopplas till mögel är sådant som irriterade luftvägar, nästäppa, allergier, irritation på huden och annat.

För att undvika att köpa ett mögelhus, samt ett hus med andra typer av problem, ska en överlåtelsebesiktning utföras i samband med ett husköp. Vid besiktningen går man igenom huset för att se vilka typer av problem som kan tänkas finnas. Om det finns tecken på problem med fukt och mögel kan sedan vidare tekniska utredningar behövas för att fastställa omfattningen.

Utredning inom fukt och mögel

UAMS hjälper dig med vidare teknisk utredning inom området mögel. Vi gör provtagningar inom fukt och mögel för att fastställa problemen och utför även mögelsanering om detta behövs. Hör av dig för att veta mer om hur vi kan hjälpa dig undvika att köpa ett mögelhus med hjälp av teknisk utredning.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight