26 april 2023

Så hanterar du mögelproblem i källaren - Tips och råd för en sund inomhusmiljö

Identifiera mögelproblemet

Mögel i källaren kan vara både skadligt för hälsan och för byggnadens konstruktion. Om man misstänker att man har mögel i källaren är det viktigt att först identifiera problemet. Det kan vara synliga mögelsporer på väggar, tak eller golv, men det kan även finnas dolda mögelangrepp bakom väggar eller i isoleringsmaterial. En dålig lukt i källaren kan också vara en indikation på att det finns mögel.

Mögelförebyggande åtgärder

För att förebygga mögel i källaren är det viktigt att hålla koll på fuktighetsnivåerna och se till att det finns god ventilation. Här är några tips för att minimera risken för mögel i källaren:

 1. Kontrollera regelbundet att det inte finns vattenläckage eller fuktskador.
 2. Se till att källaren är välventilerad och att fuktig luft kan transporteras ut.
 3. Använd en avfuktare om fuktighetsnivåerna är höga.
 4. Undvik att förvara fuktiga eller våta föremål i källaren.

Mögelsanering och avfuktning

Om man upptäcker mögel i källaren är det viktigt att agera snabbt för att förhindra att det sprider sig och orsakar hälsoproblem. I vissa fall kan man själv ta hand om mindre mögelangrepp genom att rengöra ytan med mögelmedel och förbättra ventilationen. Men om mögelangreppet är större eller svåråtkomligt rekommenderas att man anlitar en professionell mögelsaneringsfirma.

Läs mer om hur man förebygger och åtgärdar mögel i källare

Läs mer om vad man kan göra om huset luktar mögel

UAMS AB - experterna inom mögelsanering och avfuktning i Stockholm

Om du bor i Stockholm och har problem med mögel i källaren, låt UAMS AB hjälpa dig! Vi är specialister inom mögelsanering och avfuktning, och vår expertis och långa erfarenhet garanterar att ditt mögelproblem hanteras på ett säkert och effektivt sätt.

Varför välja UAMS AB?

 • Professionell service: Våra certifierade tekniker utför en grundlig analys av ditt mögelproblem och rekommenderar de bästa åtgärderna för att sanera och förebygga framtida angrepp.
 • Skräddarsydda lösningar: Vi anpassar våra metoder efter dina specifika behov och förutsättningar för att ge bästa möjliga resultat.
 • Fokus på hälsa och miljö: Vi använder miljövänliga och säkra metoder för att skydda både din hälsa och miljön under saneringsprocessen.
 • Snabb och effektiv åtgärd: Vi förstår hur viktigt det är att snabbt hantera mögelproblem, och vi strävar efter att ge dig snabb och effektiv service.

Så här fungerar det med UAMS AB

 1. Kontakta oss och berätta om ditt mögelproblem i källaren.
 2. Vi kommer ut och gör en noggrann undersökning och bedömning av problemet.
 3. Efter analysen presenterar vi en plan för mögelsanering och eventuell avfuktning.
 4. Våra tekniker utför arbetet enligt planen, med fokus på att minimera störningar för dig och din familj.
 5. Efter arbetet får du dokumentation och råd om hur du kan förebygga framtida mögelangrepp.
 6. Låt UAMS AB hjälpa dig att skapa en sund och säker inomhusmiljö för dig och din familj. Kontakta oss redan idag för att boka en konsultation och ta det första steget mot en mögelfri källare!

Kontakta oss genom att ringa 0200 77 55 77 eller med kontaktformuläret nedan.

Behörig Våtrum Bygg Keramik Rådet
ISO 9001 Certifierad
ISO 14001 Certifiering
homeapartmentdroplighterpoopcloudcloud-checkdatabasestarflaginboxenterlicenselaptop-phoneconstructiondiamondleafpawsadunlinkmagnifierchevron-rightwarningquestion-circlecheckmark-circleframe-contractlayersfunnelhighlight